Kuchnia

Przepisy

Składniki

1 główka kapusty
50g grzybów
1 łyżka koperku
1 łyżka masła
sól
250g ryżu
1 łyżka masła
125ml śmietany
1 łyżka mąki
2 cebule
1 łyżeczka Kamis Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty w torebce
1/2 łyżeczki Kamis Pieprz czarny mielony w słoiczku

ETAP 1
Grzyby namoczyć, ugotować i posiekać.
ETAP 2
Wywar zachować.
ETAP 3
Ryż ugotować, wymieszać z grzybami, cebulą posiekaną i podsmażoną na maśle, Przyprawą do Potraw z Kapusty, solą i pieprzem.
ETAP 4
Liście kapusty obgotować we wrzątku.
ETAP 5
Na każdym liściu położyć łyżkę farszu, zwinąć, ułożyć w garnku, zalać wrzącym, osolonym wywarem z grzybów i gotować 45 min.
ETAP 6
Przesmażyć mąkę na maśle, dodać 5 łyżek wywaru z grzybów, śmietankę, koperek i zagotować.
ETAP 7
Gołąbki polać sosem i dusić 10 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation