Kuchnia

Ciastka

Lamingtony - Kokosanki -

Składniki na biszkopt:

380 g mąki pszennej
200 g cukru pudru
2 jajka
50 g margaryny
125 ml mleka
3 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Margarynę roztapiamy z miodem i odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z cukrem.
Do ubitych dodajemy mleko i ostygniętą margarynę z miodem.
Ubijamy krótką chwilę do połączenia się składników.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, delikatnie wsypujemy
do ubitych składników i mieszamy szpatułką do połączenia się składników.
Formę o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Pieczemy około 35 min, na złoty kolor.
Odstawiamy do ostygnięcia a następnie kroimy na prostokąty.
Każdą kostkę biszkoptową obtaczamy w polewie i wiórkach kokosowych.

Polewa:

250 g margaryny
240 g cukru kryształu
6 łyżek wody
3 łyżki kakao
1 łyżeczka cukru waniliowego

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku.
Zagotowujemy i mieszając od czasu do czasu,
na małej mocy palinka gotujemy około 10 minut.

Dodatkowo:

200 g wiórków kokosowych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation