Kuchnia

Przepisy

Sałatka z łososiem, serem camembert i cytrynowym vinegret

Komentarze

Kasia K-P 9 lat temu
Składniki:
50 g gotowej mieszanki sałat (z rukolą)
30 g wędzonego łososia (najlepiej płat, ale może być sałatkowy)
1/2 kostki sera brie (z borowikami)
1 łyżeczka kaparów
Dressing:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka wody
1 łyżeczka musztardy stołowej
1/2 łyżeczki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki cukru
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (z młynka)


Sałatę wykładamy do miski. Ser kroimy na cienkie plasterki, łososia dzielimy na mniejsze części. Całość posypujemy kaparami. W małym słoiczki mieszamy składniki dressingu, aż do rozpuszczenia się składników. Dressingiem polewamy sałatkę i podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation