Kuchnia

Sałatki

Francuska sałatka z panierowanym serem camembert - składniki:

mix ulubionych sałat - 0.5 kilograma
pomidorki sherry - 200 gramów
czerwona cebula - 1 sztuka
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
ser camembert - 2 sztuki

bułka tarta - 300 gramów
jajka - 2 sztuki
żurawina w słoiku - 30 gramów
oliwa z oliwek - 40 mililitrów
olej do smażenia

Francuska sałatka z panierowanym serem camembert - Sposób przygotowania:

Ser camembert podziel na ćwiartki. Panieruj zaczynając od jajka, następnie w bułce tartej. Czynność tę powtórz, aby ser był dokładnie opanierowany. Serki smaż na głębokim tłuszczu, do momentu kiedy będą rumiane, odsącz na ręczniku papierowym.
Pokrój cebulę w cienkie plastry. Porwij sałaty, dodaj cebulę oraz ćwiartki pomidorków sherry.
Sos sałatkowy francuski wymieszaj z wodą i oliwą zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj żurawiny i ponownie wymieszaj.
Sałatkę podawaj polaną dresingiem z ciepłymi serkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation