Kuchnia

letnie ciasta

Malinowe cudo
Składniki:
MASA I:
500g kremówki,
galaretka cytrynowa,
3 łyżki cukru pudru.
MASA II:
2 szkl. mleka,
25 dag wiórków kokosowych,

kost. masła (25dag),
1/3 szkl. cukru pudru.
PONADTO:
30 dag malin,
15 dag podłużnych biszkoptów,
tabliczka mlecznej czekolady,
galaretka malinowa.
Opis przygotowania
1. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku, przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem, ubijając, powoli wlewać galaretkę. Schładzać, aż stężeje.
2. Wiórki zagotować z mlekiem, gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce kokosu.
3. Na dnie tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć biszkopty, na to masę I, masę II. Na wierzchu ułożyć maliny. Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku, tężejącą wylać na maliny, schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation