Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

słodkości

Babeczka na spodzie owsianym z waniliowym budyniem.

Łódeczka:
Składniki:
- 3 rozgniecione banany
- 1 i 1/2 kubka płatków owsianych - ok 130g
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka cynamonu
- 12 foremek do pieczenia ( u mnie "naturalne", nie przywierające )

Sposób przygotowania:
Rozgnieść trzy dojrzałe banany, połączyć z miodem, dodać płatki owsiane i cynamon, dobrze, wymieszać. Z masy uformować kulkę, umieścić ją w środku foremki i zgnieść a boki przeciągnąć do góry, żeby utworzyły łódeczkę. Piec 20 minut w 180oC.

Masa budyniowa:
Składniki:
- dwa budynie waniliowe bez cukru
- 600 ml mleka
- 4 łyżeczki słodzika ( stewi+ erytrol ) ( można zmienić na cokolwiek innego albo pominąć )
- łyżeczka carobu do posypania ( można zmienić na kakao )

Sposób przygotowania:
Dwa budynie bez cukru ugotowane w 600 ml mleka.
Gdy łódeczki przestygną i masa budyniowa również, napełnić babeczkę masą budyniową i posypać carobem ( mi wyszło 1 i 1/2 łyżki masy na babeczkę), wstawić babeczki do lodówki do zastygnięcia masy.

Jedna babeczka to:
120 kcal, B: 4g, W: 18g , T: 2.4g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation