Podróże i miejsca

wytrawne

Składniki (7)
Mąka żytnia. typ 720 60 g
Maślanka spożywcza 0.5 % tłuszczu 74 g (0,33 szkl.)
Jaja kurze całe 60 g (1 szt.)
Słodzik 2 g
Soda oczyszczona 2 g (0,33 płaskich łyżeczek)
Proszek do pieczenia 3 g (0,50 płaskich łyżeczek)
Dynia 1000 g (100 dekagram)

Czas:
Łącznie 35 min
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 20 min
Narzędzia:
Mikser
Miska
Łyżka/łyżeczka
Sposób przygotowania:
1Sypkie składniki dokłądnie mieszamy, następnie wbijamy jajko, wlewamy maślankę i dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Następnie do ciasta dodajemy ostudzone dyniowe puree (można też użyć startej dyni), mieszamy, a następnie na rozgrzanej patelni ceramicznej smażymy do zarumienienia. www.relishmeals.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation