Kuchnia

papu ^^

Pasztet z oliwkami
Składniki:
200g ciecierzycy zmielonej po ugotowaniu (lub ze słoika/puszki)
3 jajka
50g mąki sojowej
1 łyżeczka sody
3 łyżki oliwy z oliwek
Łyżeczka suszonej bazylii lub garść świeżych liści
2 ząbki czosnku
Gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, czosnek staropolski
Oliwki zielone
Rozmaryn
Ciecierzycę mieszamy z jajami, mąką, sodą na jednolitą masę. W oliwie ucieramy bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek - dodajemy do masy i mieszamy. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami lub tak jak w przepisie i dobrze mieszamy. Całość wykładamy do sylikonowej foremki i nadziewamy oliwkami oraz posypujemy rozmarynem. Pieczemy na 150 stopni przez 50 minut.
www.facebook.com/pages/Dietetycznie-Siostro/115601425213935
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation