Kuchnia

PYSZNOŚCI

Pikantne prażone orzeszki:

2 szklanki orzechów (u mnie laskowe, włoskie, migdały, fistaszki),
1 1/2 łyżki masła,
1/4 szklanki cukru brązowego,
1 płaska łyżeczka pieprzu cayenne,
1 łyżeczka posiekanego rozmarynu,
sól

Orzechy przełożyć na suchą patelnię i prażyć na średnim ogniu, aż zarumienią się i zaczną pachnąć. Dodać masło i podgrzewać, aż rozpuści się i dokładnie wymieszać z orzechami. Cukier brązowy, pieprz cayenne i rozmaryn wymieszać w miseczce i taką mieszanką oprószyć orzechy. Podgrzewać, aż cukier zacznie się karmelizować. Orzechy przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, oprószyć solą i pozostawić do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation