Kuchnia

desery

Szybkie ciasto Pani Weroniki

Składniki:
3 duże jaja
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
15 dkg margaryny -rozpuszczonej i ostygniętej
80 dkg śliwek ja użyłam odmiany Renkloda
cukier trzcinowy
świeży tymianek
lawenda
cynamon i imbir
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
1.Jaja,cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę (około 8 minut)
2. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę -wymieszać.
3. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
4. Układać wypestkowane śliwki,stroną przeciętą do góry.

5. Śliwki posypać cukrem trzcinowym, imbirem i cynamonem według własnego uznania.

6. Piec 180-190 stopni około 40 minut do momentu "suchego patyczka"
7. Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation