Kuchnia

Kuchenne rewolucje ;)

Fasolka po bretońsku
Składniki:
• 0,5 kg fasoli "Piękny Jaś"
• 25 dag wędzonego boczku
• ok. 30 dag kiełbasy (np. podwawelskiej)
• 3 łyżki koncentratu pomidorowego
• 1 łyżeczka cukru, 1 liść laurowy
• 2 ziarenka ziela ang.
• sól
• magii
• czosnek
• pieprz - do smaku
• łyżeczka majeranku
• 1 łyżka smalcu i mąki na zasmażkę
Sposób wykonania:
Fasolę zalać wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień dolać wody i gotować fasolę dodając pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę, liść laurowy i ziele ang. Gotować aż fasola będzie miękka i dodać cukier, sól, pieprz, magii i majeranek. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę i dodać do fasolki. Na końcu dodać roztarty ząbek czosnku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation