Kuchnia

Drinacze

Lemoniada z różowym grejpfrutem i malinami


składniki:

3 różowe grejpfruty
3 cytryny
4 łyżki cukru (lub do smaku)
4 łyżki soku malinowego
100g malin
400ml wody mineralnej
kostki lodu, plasterki grejpfruta, kilka malin, listki mięty (do podania)

Wycisnąć sok z grejpfrutów i cytryn. Wymieszać soki cytrusowy oraz malinowy z cukrem tak by się rozpuścił, następnie całość przecedzić przez sitko. Dodać wodę mineralną (gazowaną lub niegazowaną) i maliny – w tym momencie najlepiej odstawić lemoniadę na kilka godzin do lodówki, schłodzi się, a smaki przegryzą. Porcje lemoniady wlewać do shakera wypełnionego lodem, potrząsać by się zmroziła i rozlewać do kieliszków lub szklanek. Podawać z plasterkiem grejpfruta, malinami i listkiem mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation