Kuchnia

Przekąski

Tosty z gruszkami i serem



Składniki:

8 kromek chleba pełnoziarnistego
1 gruszka
1 opakowanie sera camembert
4 plasterki szynki
4 łyżeczki musztardy Dijon
30 g rukoli
40 g masła



Przygotowanie

Kromki pieczywa smarujemy z jednej strony masłem i odwracamy je nieposmarowaną stroną do góry. Drugą stronę smarujemy musztardą. Na 4 kromkach układamy plasterki szynki i pokrojony w plastry camembert. Gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w plasterki, które następnie układamy na serze. Na wierzchu układamy nieco rukoli i wszystkie 4 kromki przykrywamy pozostałym chlebem (masłem na zewnątrz).

Tak przygotowane pieczywo układamy na patelni grillowej i smażymy z obu stron. Gdy tosty się przyrumienią, a ser w środku zacznie się roztapiać, zdejmujemy z patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation