Kuchnia

FOOD AND DRINK

składniki:

1 litr mleka
pół szklanki cukru
2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego
200g (kostka) masła 82% tłuszczu mlecznego
opakowanie wiórków kokosowych (dość duże – ja użyłam dwóch takich opakowań)
opakowanie krakersów* np. lajkonik
posypka – czekoladowe wiórki do dekoracji
*zamiast krakersów można użyć herbatników typu petite

budynie przygotowuję zgodnie z opisem na opakowaniu. odstawiam do przestudzenia. gdy ostygną miksuję z miękkim masłem, wiórkami i cukrem.
keksówkę wykładam folią spożywczą i na zmianę układam krem i warstwę krakersów. im więcej warstw tym ciasto jest smaczniejsze. odstawiam całość do lodówki najlepiej na całą noc. wyjmuję z formy i dekoruję posypką czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation