Kuchnia

Dobra kuchnia

250 g chudego twarogu
3 łyżki mąki kukurydzianej + mąka do podsypania
jajko
słodzik
sól

jogurt naturalny
3 łyżki otrąb
cynamon

twaróg zmielić dwukrotnie, dodać jajko, mąkę kukurydzianą, szczyptę soli i słodzik do smaku. wymieszać dokładnie. małe porcje ciasta (będzie bardzo klejące) wałkować na podsypanej mąką stolnicy i kroić na ok. czterocentymetrowe kluseczki. gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, ok. 2 minut od wypłynięcia.
otręby wymieszać z cynamonem i uprażyć na suchej patelni. gorące pierogi polać jogurtem i posypać cynamonowymi otrębami, ew. słodzikiem. najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu (z czasem twardnieją).

smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation