Kuchnia

kuchnia.

Odchudzone hamburgery (z indyka).

BURGERY Z INDYKA

przepis na 4 porcje
500 g mielonego mięsa z piersi indyka
1 jajko
2 łyżki lnu mielonego
2 łyżeczki ostrej musztardy
1 cebula
3 ząbki czosnku
łyżeczka słodkiej papryki
ew. przyprawa do mięsa mielonego lub indyka
sól morska
pieprz (świeżo mielony)


W misce mieszamy mięso z musztardą, posiekaną drobno cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Dodajemy jajko i mielony len. Masę wyrabiamy ręką i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie formujemy w dłoniach okrągłe kotlety. Grillujemy je na patelni z obu stron.

dodatki:
4 bułki hamburgerowe z tego przepisu
4 liście sałaty
1 cebula pokrojona w krążki
2 ogórki kiszone lub konserwowe
4 plasterki sera żółtego
2 łyżki kiełków rzodkiewki
4 plastry pomidora
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki keczupu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation