Kuchnia

ŁOSOŚ

składniki
70 dag surowego łososia (może być filet ze skórą)
8 marynowanych prawdziwków (ewentualnie pieczarek)
2 średnie ogórki konserwowe
2 małe cebule
płaska łyżeczka musztardy, najlepiej angielskiej, która nada mięsu ryby lekko cytrynowy kolor
6 żółtek z jajek przepiórczych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
maggi
oliwa
ew. kapary
etapy przygotowania

przepisy na tatara - tatar z łososia

Łososia myjemy starannie w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. mięsa nie mielemy w maszynce, lecz siekamy ostrym nożem lub zeskrobujemy widelcem.

następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę grzyby, ogórki i cebulę. starannie mieszamy, najlepiej dłonią. dodajemy musztardę, żółtka, doprawiamy według uznania solą, świeżo mielonym pieprzem i maggi.

mieszamy i dolewamy oliwę, co najmniej 5 łyżek stołowych. podajemy, według uznania, z bagietką lub żytnim chlebem.

można też dodać trochę posiekanych kaparów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation