Kuchnia

Eating

Karmelowe ciasto z dynią

2 szkl mąki
0,5 kostki margaryny Kasia
0,5 szkl cukru
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy

ponadto
dżem dyniowy ewent jabłkowy
3 szkl mleka
2 budynie karmelowe
cukier

masa krówkowa czekoladowa
wiórki kokosowe do wysypania formy

Składniki na ciasto zagnieść, wyłożyć wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami kokosowymi formę o rozm ok 25x18 lub długą keksówkę.
Upiec ciasto na rumiany kolor. ok 25 min 180 st. Wyjąć, posmarować dżemem dyniowym i znów wstawić do piekarnika. W tym czasie ugotować budynie na 3 szkl mleka i wylać na ciasto. Zapiec jeszcze ok 15 min. Wystudzić i udekorować przy pomocy dekoratora masą krówkową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation