Kuchnia

zupy

zupa z mięsa mielonego... - - mniam....mniam... - bloog.pl


400g mięsa mielonego
jedna puszka pomidorów
700g fasolki szparagowej
słoiczek koncentratu pomidorowego
por
100- 200g sera żółtego
3 ząbki czosnku
ostra papryka, sól, pieprz


Fasolkę gotujemy w około 3l wody. W tym czasie, na patelni teflonowej, przesmażamy mięso mielone ( można podlać wodą lub odrobiną oleju ), mieszając, żeby nie zbiło się w duże grudki. Mięso wrzucamy do gotującej się fasolki, dodajemy pokrojony w plasterki por, puszkę pomidorów oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe tak około 30 minut. Ewentualnie dodajemy wody, jeśli zupa jest za gęsta. Pod koniec gotowania wciskamy ząbki czosnku, sypiemy dużo ostrej papryki, doprawiamy solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na grubszych oczkach. Gorącą zupę wlewamy do talerzy i posypujemy wiórkami serowymi. Podajemy, gdy ser się rozpuści.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation