Kuchnia

ŚWIĘTA

Szybka sałatka z paluszków krabowych

Składniki:
1 opakowanie paluszków krabowych
1 pęczek świeżej rzodkiewki
1 pęczek świeżego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz
Rzodkiewki myjemy, odcinamy zielone części i kroimy na cienkie plasterki. Wkładamy do naczynia i posypujemy solą, aby puściły soki. Odstawiamy na 10 minut. Paluszki krabowe kroimy na ok. 1 cm kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Paluszki i szczypior dodajemy do rzodkiewek. Dodajemy łyżkę majonezu (który stworzy sos wraz z sokiem rzodkiewki), doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotowe. Sałatkę z paluszków krabowych przechowujemy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation