Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Rolada serowo-truskawkowa

6 jaj
6 łyżek mąki pszennej
3/4 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku

ok. 60 dag sera
20 dag truskawek=niepełna szkl. musu
5 łyżek cukru pudru
2 łyżki żelatyny

Biszkopt:
Białka ubić, dodać cukier, żótka wcześniej wymieszane z proszkiem, delikatnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Piec nie dłużej niż 15 min!

Zaraz po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na ściereczkę, przykryć folią i jeszcze raz ściereczką lub zwinąć w rulon wraz ze ściereczką. Po wystudzeniu naponczować.

Masa serowo-truskawkowa:
Ser zmiksować z cukrem, dodać truskawki (zmiksowane na mus), żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody. Jak masa zacznie tężęć wyłożyć na biszkopt, a przy brzegu ułożyć całe truskawki i zwinąć w rulon.

Udekorować wg uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation