Kuchnia

am am

Fasolka szparagowa z piersią z kurczaka

Składniki:

fasolka szparagowa [1 op.]
pierś kurczaka [1 szt.] (podwójna)
orzechy włoskie (garść)
oliwa [1 łyżka]
pieprz ziołowy
czosnek (granulowany)
serek topiony (w plastrach, light)

Przygotowanie:

Fasolkę podgotować a następnie wrzucić na patelnie z oliwą, dodać pokrojoną w kostkę pierś, posolić, przyprawić czosnkiem i pieprzem (tym ziołowym tak od serca :) ), dorzucić orzechy i pestki. Jak wszystko się ładnie podsmaży to wrzucić trochę tego serka, żeby się rozpuścił, nie ma go być dużo, ważne żeby dodał smaku.

Do tego świetnie pasuje surówka z pomidora i cebuli z pieprzem- pyszne i bardzo sycące :)

Źródło: http://wizaz.pl/kulinaria/przepis,442,fasolka-szparagowa-z-piersia-z-kurczaka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation