Kuchnia

Jedzenie

Pyszny obiad
Składniki:
pierś kurczaka
musztarda sarepska
szałwia świeża lub suszona
boczek wędzony surowy w cienkich plastrach
ser gouda w plastrach
200 ml bulionu drobiowego
pieprz
Przygotowanie :
Pierś kurczaka myję, osuszam, oczyszczam itd.
Smaruję musztardą z obydwu stron.
Posypuje odrobiną szałwii.
Układam plaster sera tak mniej więcej po środku . Po czym cały kawałek owijam boczkiem. Spinam wykałaczkami.
Wkładam na rozgrzany olej i obsmażam z obydwu stron.
Zdejmuję z patelni, przekładam do naczynia żaroodpornego, zalewam tak 150-200 ml bulionu, dodaję pieprz ( ja jeszcze położyłam kawałek sera na kurczaku).
I wkładam do piekarnika (naczynie bez przykrywki) nagrzanego do 180 stopni, piekę około 20-25 minut.
Do bulionu, który pozostał w naczyniu, można dodać masło, pieprz oraz szałwię wymieszać i powstanie całkiem smaczny choć w miarę rzadki sos do polania mięsa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation