Kuchnia

KULINARIA- pierogi, placki, naleśniki

Knedle ziołowe

składniki:

ziemniaki - 500 gramów
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
mąka ziemniaczana - 50 gramów
żółtka - 2 sztuki
szałwia - 2 sztuki
majeranek - 2 sztuki
tymianek - 0.5 pęczka
natka pietruszki - 0.2 pęczka
gałka muszkatołowa


1. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, następnie zetrzyj na tarce. Zioła posiekaj.
2. Połącz ziemniaki, zioła, mąkę ziemniaczaną i żółtka, dodaj przyprawy i zagnieć ciasto. Przykryte zostaw na 20 minut.
3. Przygotuj sos Knorr według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu.
4. Z ciasta uformuj okrągłe kluski, jeśli ciasto bardzo się klei zanurz ręce w mące i posyp mąką stolnicę. Gotuj je 10 min w osolonym wrzątku. Podawaj z Sosem pieczarkowym ze śmietanką Knorr.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation