Kuchnia

Pasty do chleba

Pasta z zielonego groszku
Dzisiaj przedstawiam kolejne smarowidło do chleba. Tym razem pastę zrobiłam z zielonego groszku i ricotty. Pasta jest bardzo dobra jeśli ją odpowiednio przyprawimy a więc czosnek, pieprz i ulubione zioła muszą wejść w jej skład. Bardzo polecam:)



Składniki:

szklanka mrożonego groszku
100 g ricotty
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
łyżeczka estragonu
50 ml oliwy

Groszek ugotować. Rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, estragon, ricottę, sól i pieprz. Delikatnie wlać oliwę i miksować na najmniejszych obrotach. Pastę wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation