Kuchnia

Kuchnia

Naleśniki z duszonymi warzywami
Herbatka

Naleśniki z duszonymi warzywami

Składniki na 4 porcje:
4 naleśniki pełnoziarniste
Papryka
Cukinia
Cebula
Garść fasolki szparagowej
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki natki pietruszki
Przyprawy

Fasolkę ugotuj i odcedź, jak ostygnie pokrój ją na 3 centymetrowe kawałki. Paprykę, cukinię i cebulę poszatkuj i uduś na oliwie. Do warzyw dodaj fasolkę, dopraw do smaku. Duś warzywa do miękkości. Gotowe nadzienie nałóż do naleśników i zawiń je.


Naleśniki pełnoziarniste
Składniki na naleśniki (4sztuki):
4 łyżki mąki pszennej (typ 550)
2 łyżki mąki żytniej razowej (typ 2000)
1 jajo
½ łyżki oleju
4 łyżki otrębów
½ szklanki mleka 0,5% tł.
½ szklanki wody (lub trochę więcej jeśli będzie za gęste ciasto)

Połącz suche składniki, dodaj mleko, jajo i olej. Mieszaj lub miksuj aż składniki się połączą. Dodaj wodę i wymieszaj. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation