Kuchnia

Różne rodzaje nalesnikow

Naleśniki z dzikiego ryżu z tofu i pieczarkami:

6 jajek,
3 kubki mleka,
185 masła stopionego,
185 g mąki,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki kecap manis,
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry (z braku dałam natkę pietruszkę),
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki utartego świeżego imbiru,
1 papryczka chilli,
2 zielone cebulki,
1/2 kubka dzikiego ryżu czarnego, ugotowanego

nadzienie -
125 g tofu, pokrojonego w kostkę,
315 g pieczarek,
2 łyżeczki sosu sojowego,
1 łyżka soku z limonki,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oleju,
1 łyżka oleju sezamowego

Jajka roztrzepać z mlekiem i 125 g masła. Dodać mąkę z proszkiem, kecap manis i kolendrę (pietruszkę natkę). Zmiksować na gładką masę. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.

W woku rozgrzać oliwę, dodać imbir, posiekaną chilli i cebulki. Smażyć mieszając 3 minuty. Zdjąć z ognia i wymieszać z ryżem, po czym dodać do schłodzonego ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzać resztę masła i smażyć cienkie naleśniki.

Rozgrzać olej i olej sezamowy w woku. Dodać tofu i smażyć ok. 5 minut aż będzie złociste. Dodać pieczarki, sos sojowy i sok z limonki, smażyć ok. 4 min. Dodać zmiażdżony czosnek i smażyć kolejną minutę.
Gorące nadzienie pieczarkowe zawijać w naleśniki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation