Kuchnia

JEDZENIE

SKŁADNIKI: 1/3 szklanki musztardy, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 posiekany ząbek czosnku, po około 1 łyżeczki oregano, bazylii, majeranku lub do smaku, sól i pieprz, 6 średnich ziemniaków pokrojonych na cząstki (najlepiej młodych ze skórką), 3 - 4 ząbki czosnku pokrojone na cieniutkie plasterki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki oprócz ziemniaków w sporej misce. Następnie dodać ziemniaki i całość dobrze wymieszać. Zostawić na 10 - 20 minut. Wyłożyć na lekko posmarowaną oliwką, formę do zapiekania, tak, aby ziemniaki były w jednej warstwie. Piec w temperaturze 225oC przez 35 - 40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. W połowie pieczenia posypać je plasterkami czosnku.

Ziemniaki pieczone z musztardą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation