Kuchnia

Wypieki

SKŁADNIKI
100g bialej czekolady
200g serka Mascarpone
300ml śmietany kremówki
1 łyżka cukru waniliowego
150g borówki amerykańskiej
2 łyżki dżemu żurawinowego
6 ciasteczek amaretti
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czekoladę rospuścić w kąpieli wodnej.
W dużej misce zmiksować razem serek, śmietanę i cukier wamiliowy. Następnie stopniowo, cały czas miksując na małych obrotach wlewać ostudzoną czekoladę. Ucierać aż do polączenia składników (uwaga zbyt długo miskowany serek mascarpone warzy się).
70g jagód wymieszać z 2 łyżkami dżemu.
Ciasteczka amaretti pokruszyć.
Na dno szklanek wsypać pokruszone ciasteczka, na nie wyłożyć połowę masy serowej, na nią dżem wymieszany z borówkami i całość przykryć drugą połową masy serowej. Wstawić do lodówki na min. 6 godzin, a najlepiej na całą noc.
Pozostałe jagody ułożyć na wierzchu deseru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation