Kuchnia

ciasta

Pękające ciasteczka czekoladowe » Przepisy na ciasta i desery - Mojeciasto.pl | Kasia


75 g Kasi

175 g gorzkiej czekolady (70%)
½ szklanki cukru
2 jajka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 ½ szklanki mąki
2 łyżki kakao
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
cukier puder do obtoczenia

ILOŚĆ: 2 blaszki ciasteczek W rondelku roztapiamy czekoladę z masłem, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Jajka ( temp. pokojowa ) razem z cukrem ubijamy na jasną, puszystą masę. Dodajemy ekstrakt z wanilii i ostudzoną czekoladę, miksujemy. W miseczce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz sol. Dodajemy do powstałej masy czekoladowej i mieszamy. Miseczkę owijamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Formujemy kuleczki ok. 2,5 cm i obtaczamy je w cukrze pudrze, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy w temp. 165 C przez 10-12 min. Smacznego. www.ilovebake.pl

Temperatura 165°C

Czas pieczenia 12
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation