Kuchnia

KUCHNIA

Codzienne Gotowanie: Gazpacho



1 czerwona cebula
1 zielona papryka
pęczek dymki
pół zielonego ogórka
2-3 duże pomidory (użyłam koktajlowych - opakowanie)
1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
1 litr soku pomidorowego
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
sól, pieprz
bazylia, oregano (najlepiej świeża, ale użyłam suszonej)
sos tabasco
sos worcestershire (opcjonalnie)

Warzywa pokroić w drobniutką kostkę, dymkę w cienkie plasterki. Wszystko wrzucić do dużej miski, zalać sokiem pomidorowym, dodać czosnek i oliwę, doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem, kilkoma kroplami sosu worcestershire i sosem tabasco do smaku. Dokładnie wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki aż dobrze się schłodzi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation