Design

Design

Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini
2 duże pomidory
1 ogórek
1 puszka kukurydzy
100 g polędwicy sopockiej
100 g sera gouda
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Pierożki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy je zimna wodą.
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę (możemy również sparzyć i obrać pomidory).
Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Polędwicę sopocką i ser gouda również kroimy w kostkę.
Do miski wrzucamy odcedzoną z zalewy kukurydzę, dodajemy tortellini, pomidory, ogórka, polędwicę i ser.
W małej miseczce mieszamy majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Mieszamy i dodajemy sos do sałatki. Mieszamy sałatkę dokładnie, by się połączyła z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation