Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

​Sernik Latte Macchiato - Kobieta w INTERIA.PL
Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
30 g masła
6 jaj
250 g cukru
500 g twarogu
500 g mascarpone
400 g śmietany
70 g mąki
Opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka likieru kawowego
2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie

Ciasto rozmrozić. Blachę 32x 39 cm cienko posmarować masłem, wyłożyć ciastem francuskim. Lekko posmarować roztopionym masłem.

Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywną pianę, dosypując 125 g cukru. Żółtka, sery, śmietanę, 125 g cukru i mąkę wymieszać na gładka masę, ostrożnie wmieszać pianę. Połowę masy przełożyć do drugiej miski i dodać do niej: likier, cukier waniliowy i ziarenka kawy rozpuszczalnej. Jasną i ciemną masę nakładać na przemian, lekko zmieszać widelcem, aby powstał marmurkowy wzór. Piec w 200 st. C ok. 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation