Kuchnia

Jedzonko

Kotlety schabowe w sosie pieczarkowym | codojedzenia.pl

Składniki:

5-6 porcji

1kg kotletów schabowych bez kości
2 łyżki mąki
½ łyżeczki pieprzu
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 łodygi selera naciowego
200 g świeżych pieczarek
4 suszone grzyby leśne
2 łyżki vegety
¾ l gorącej wody
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
olej do smażenia

Wykonanie:

Kotlety podziel na mniejsze porcje jeśli są duże i potłucz. Oprósz mąką i pieprzem, zrumień na oleju.
Pokrój cebulę i seler w kostkę, a czosnek w talarki. Dodaj do kotletów.
Pokrój pieczarki. Suszone grzyby możesz wrzucić do sosu w całości lub pokruszyć.
Wlej wrzątek z rozpuszczoną vegeta i duś kotlety pod przykryciem około godziny.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation