Kuchnia

PIECZYWO

CHLEB Z KASZY JAGLANEJ I GRYCZANEJ
- 2 szkl kaszy jaglanej
- 1 szkl. kaszy gryczanej
Ugotować z 6 szklankami osolonej wody

- 1 szkl. otręb owsianych
- 1 szkl . siemienia lnianego
- ½ szkl. orzechów
- ½ szkl. mielonych ziaren ( słonecznik w łupinie, dynia w łupinie, ostropest, siemię lniane)
Nasiona zalać 1 ½ szkl. serwatki, moczyć 2 godziny.

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Wyjąć , przewrócić na drugą stronę i dopiec jeszcze 15 min.

Chleb najlepiej się kroi na drugi dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation