Kuchnia

Kuchnia

Pizza Mięsna - Dukan

200 g twarogu
6 łyżek otrębów (4owsiane + 2 pszenne) NIE mielonych
przyprawy np do pizzy
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia (w fazie uderzeniowej 0,5-1 łyżeczki sody)
2 jajka
różnego rodzaju wędliny, mięsa (ja miałam 4 rodzaje)
cebula
odrobina pieczarek (w fazie uderzeniowej nie dajemy)
koncentrat pomidorowy rozcieńczony wodą
przyprawa do pizzy
ser domowy lub pół mozzarelli light
sos czosnkowy np. z jogurtu lub innej mieszanki
Zmiksować wszytko dokładnie, przełożyć najlepiej do silikonowej formy na dużą tartę (28cm) lub do zwykłej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 35 min w 170-180 stopniach do dość mocnego zrumienienia. W czasie pieczenia należy nakłuć widelcem spód, bo czasem "puchnie".
Upieczony spód smarujemy koncentratem/sosem pomidorowym i układamy farsz/dodatki, na to ser i zapiekamy.

Spód czasami lepiej upiec wcześniej, bo czasem twaróg jest za mokry i musi po upieczeniu przeschnąć
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation