Kuchnia

Udka

Podudzia z kurczaka w cieście francuskim
Składniki:

6 podudzi z kurczaka

1 ciasto francuskie

olej do smażenia

Składniki marynaty:

olej,sól,pieprz,vegeta,sos sojowy,4 ząbki czosnku,papryka w proszku,dowolne zioła

Podudzia z kurczaka wypłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Składniki na marynatę wymieszać w misce i wrzucić do niej podudzia.Marynować minimum 1 godz.,można zostawić nawet na całą noc.Następnie podudzia obsmażyć z każdej strony na złoty kolor i odstawić do wystygnięcia.Ciasto francuskie pociąć na paseczki o szerokości ok.1,5 cm każdy dramstik owinąć paseczkami ciasta tak,aby paseczki zachodziły jeden na drugi
Posmarować jajkiem lub białkiem i piec w temperaturze 200 stopni ok. 30-40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation