Kuchnia

przepisy

Pasta z białej fasoli z pieczarkami

Składniki:

puszka białej fasoli, opłukanej i odsączonej na sitku
8 sporych pieczarek
2-3 łyżki oleju lnianego
szczypta suszonego tymianku i majeranku
2 ząbki czosnku
kilka kropel grzybowego sosu sojowego
sól i pieprz


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i wrzucić na nie pokrojone w kostke pieczarki. Dusić je pod przykryciem 8-10 minut.
Następnie ostudzić, wrzucić do blendera razem z fasolą, czosnkiem, ziołami, sosem sojowym i olejem lnianym i zblendować na gładką pastę. Schłodzić w lodówce przez godzinę.

przepis

http://www.jadlonomia.com/2011/01/co-do-chleba.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation