Kuchnia

nalesniki,krokiety,placki

Dziś propozycja przepisu na racuchy, ale nie tradycyjne, czyli drożdżowe, lecz przygotowane na bazie zsiadłego mleka. Idealne na letni obiadek w gronie rodziny.
Przepis na racuchy - składniki:

- 2 szklanki zsiadłego mleka

- 2 szklanki mąki tortowej

- 2 jajka

- 2 płaskie łyżki cukru pudru

- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

- olej do smażenia

- cukier puder

Przepis na racuchy - sposób wykonania:

Mleko rozbij z jajkami i cukrem pudrem, następnie dodaj mąkę i szczyptę soli. Składniki ubij na gładką i jednolitą masę. Pod koniec ubijania dodaj proszek, wymieszaj. Racuszki kładź łyżką na rozgrzaną oliwę i smaż z obydwu stron na rumiano. Posyp cukrem pudrem.

Pychotka :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation