Design

Design

Sałatka z zupek chinskich


Składniki

5 zupek chińskich (VIFON złoty kurczak łagodny)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
puszka kukurydzy
cały słoik ogórków konserwowych
2 papryki (żółta i czerwona)
przyprawę Delikat Knorr do mięs lub przyprawę Prymat Kebab-Gyros
majonez, keczup, pieprz

Sposób przygotowania

1

Makaron pokruszyć i wysypać do niego przyprawy (nie dodawać oleju z zupek bo sałatka byłaby za tłusta). Zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Gdy napęcznieje przecedzić przez sito i odstawić makaron do ostygnięcia.
2

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w malutkie kawałeczki. Usmażyć na oleju i dodać do smaku przyprawę do mięsa. Odstawić do ostygnięcia.
3

Kapustę pekińską obrać na pojedyncze liście i odkroić głębie. Resztę pokroić w osobnej misce i posypać solą. Odstawić na 15 min. Odcisnąć kapustę z wody i dodać do sałatki. Dlatego trzeba posolić kapustę by w sałatce nie zrobiła się woda.
4

Papryki oczyścić. Papryki i ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę. Kukurydzę odcedzić.
5

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać pieprz i ketchup. Ewentualnie można dodać sól do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation