Kuchnia

Gotowanie

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI

"Lista zakupów
niecałe pół szklanki mąki
łyżka kakao
pół szklanki
mleka
jajko
łyżka oleju + odrobina do posmarowania patelni
250ml śmietany kremówki
łyżeczka cukru pudru
banan
Przepis
Patelnię wstawiamy na ogień, smarujemy odrobiną oleju (najlepiej zamoczonym w nim silikonowym pędzelkiem). Mąkę, kakao, mleko, jajko i łyżkę oleju mieszamy razem trzepaczką uważając, żeby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe wychodzi dość gorzkie, więc jeśli ktoś tego nie lubi można dodać na tym etapie łyżeczkę cukru pudru. Smażymy naleśniki z dwóch stron ;) Banana obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Naleśniki smarujemy śmietaną, wykładamy na to kawałki banana i zwijamy, bądź składamy"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation