Kuchnia

Mix wypiekow

Szybkie francuskie serduszka...
Przepis...
- 1 op. ciasta francuskiego
- 1 słoik konfitury wiśniowej
- 1 jajko
- foremki serduszka w dwóch rozmiarach.

Rozwiń blat ciasta i wykrój 8 dużych serduszek. W czterech z nich na środku wykrój serduszka mniejszą foremką.
Całe serca posmaruj roztrzepanym jajkiem i przyklej na nich drugie serca z otworem w kształcie mniejszego serca.
Ułóż ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem, a do małego serca nałóż łyżeczkę konfitury.
Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz, aż ciasto się podniesie i utworzy się większy dołek na nadzienie.
Dołóż konfitury i piecz, aż ciasteczka się zarumienią.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation