Design

dekoracje

Jajka faszerowane
Przyrządzane na dwa sposoby:

1. W skorupkach – przecinamy ugotowane jajko wzdłuż na pół, tak by obie części skorupki nie popękały. Wydrążamy połówki: i żółtka, i białka, a następnie robimy z nich farsz, który nakładamy do skorupek. Można je podawać na ciepło.

2. Bez skorupek – jajka obieramy i przekrawamy na pół, wydrążamy jedynie żółtko, z którego wykonujemy farsz. Farsz ten wkładamy w miejsce żółtka oraz pokrywamy nim całą przeciętą powierzchnie jajka.

Farsze są przeróżne i zależą tylko od naszych upodobań i wyobraźni. Z szynką, szczypiorkiem, pieczarkami, łososiem, serkiem mascarpone, rzodkiewkami itp.
Ciekawym pomysłem jest użycie jaj kaczych – są widocznie większe od kurzych. Można pójść też w drugą stronę i sięgnąć po jaja przepiórcze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation