Design

Design

Pyszne ciasto z herbatników
Składniki:

1 opakowanie budyniu na 1 l mleka
1 litr mleka
250 g masła
250 g mascarpone
1 puszka masy krówkowej
0,5 l śmietany 36%
2 – 3 łyżki cukru pudru
Herbatniki (ilość zależy od wielkości cista jakie będziecie robić)
Truskawka do dekoracji (lub inny owoc)

Przygotowanie :

Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją jaka znajduje się na opakowaniu.

Zostawiamy do przestygnięcia.

Do zimnego już budyniu dodajemy na przemian po łyżce masło i serek maskarpone.

Ucieramy aż wszystkie składniki się połączą i powstanie krem.

Formę do pieczeniao prostokątnym kształcie wykładamy papierem do pieczenia.

Na spodzie układamy warstwę herbatników.

Na herbatniki wykładamy masę budyniową i na nią kolejną warstwę herbatników.

W międzyczasie podgrzewamy w rondelku masę krówkowa.

Jeszcze ciepłą (nie goracą) wylewamy na herbatniki. Rozprowadzamy po cieście i układamy na koniec ostatnią warstwę herbatników.

Odstawiamy ciasto do lodówki na ok 1 godzine.

Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, smarujemy nią wierzch ciasta i dekorujemy pokruszonymi herbatnikami.

Ponownie wkładamy ciasto do lodówki i po 30 minutach możemy już serwować.
Smacznego
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation