Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zapiekana dynia z serem i boczkiem

dynia - 300 gramówśmietanka - 200 mililitrów
Fix Spaghetti carbonara Knorr - 1 opakowanie
cebula - 1 sztuka
boczek wędzony - 150 gramów
ser żółty cheddar - 150 gramów mleko - 200 mililitrów
margaryna - 30 gramów


Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Następnie wytop boczek na patelni, dodaj cebulę i całość usmaż.
Gdy składniki zrobią się rumiane wlej mleko oraz śmietankę. Wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i zagotuj sos.
Dynię obierz i pokrój w równe i cienkie plasterki.
Na dno naczynia żaroodpornego wylej odrobinę sosu. Teraz ułóż jeden za drugim plastry dyni.
Zalej dynię ponownie warstwą sosu i posyp startym serem. Czynność powtórz kilka razy aż wypełnisz naczynie warstwami dyni i sosu.
Ostatnią warstwę zapiekanki powinien stanowić sos zasypany serem. Zapiekankę piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation