Kuchnia

Przepisy

Muffinki czekoladowe

Ciasto
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
175 g cukru pudru (dałam ~150g)
250 ml mleka
90 ml oleju (użyłam oleju z orzechów włoskich)
1 jajko
1 łyżeczka aromatu waniliowego
150 g chocolate chips (dałam 100 g czekolady)
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
ok. 0,5 łyżeczki masła orzechowego na muffinkę

Przygotowanie

Mąkę przesiać. Dodać resztę suchych składników, wsypać pokrojoną czekoladę.
W oddzielnej misce wymieszać mokre składniki.
Mokre składniki wlać do suchych. Wymieszać widelcem (nie za długo, tylko do wymieszania składników).
Wykładać do papilotek do połowy wysokości, nałożyć masło orzechowe i przykryć masą muffinkową.
Piec w temperaturze 200 przez 20 min.

http://coolinarnastrefa.blogspot.com/2013/01/muffinki-czekoladowe.html#ixzz2wJb0Z7qk
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation