Kuchnia

Pyszności

Eleganckie rurki makaronu nadziewane sałatką

Składniki

większy makaron rurkowy ugotowany al dente
szczypiorek, koperek i czerwona papryka do dekoracji
Sałatka do nadziania około 15 rurek makaronu

180 gram ananasa (ok. pół puszki)
3 ugotowane ziemniaki sałatkowe
4 plastry marynowanej papryczki jalapeno
4 plastry sera żółtego
garść tartego sera mozzarella
pół czerwonej papryki szpiczastej
2 ząbki czosnku
łyżka posiekanego świeżego koperku
oraz składniki na sos do sałatki

2 łyżki majonezu
łyżka śmietany
łyżka sosu chili
łyżeczka musztardy
sól
Wykonanie

Wszystkie składniki na sałatkę pokrój w bardzo drobną kostkę. Wymieszaj składniki na sos, a następnie dodaj do sałatki, dodaj też posiekany koperek. Dosól do smaku.
Nadziewaj sałatką przygotowany wcześniej makaron. Aby ułatwić sobie tą czynność możesz jako podkładkę pod jeden z końców makaronu użyć kawałek papieru śniadaniowego.
Przekrój rurki na pół w poprzek, udekoruj świeżymi ziołami i papryką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation