Kuchnia

Pyszności

RACUSZKI Z BANANAMI
Składniki:

2 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
0,25 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
2 banany
sok z cytryny
cukier waniliowy wymieszany z 2 łyżkami cukru pudru do posypania
Wykonanie:
Banany obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.
W misce mieszamy jajka i mleko, w drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodajemy mieszankę suchych składników do mokrych i dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem. Do ciasta wrzucamy banany i wszystko jeszcze raz mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuszki. Po usmażeniu odsączamy racuszki na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation