Kuchnia

kasza

Kasza gryczana z papryką i brokułami.

1 czerwona papryka
pół cebuli białej
pół średniego brokuła
woreczek kaszy gryczanej
szczypta soli do kaszy
2 łyżki serka wiejskiego na porcję (jeśli ma ktoś ochotę)
łyżka oleju rzepakowego

Wykonanie:

Kaszę gotujemy, pod koniec gotowania lekko solimy. Cebulkę siekamy, paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulkę i podsmażamy, za chwilę dorzucamy paprykę i smażymy bądź dusimy pod przykryciem około 10-15 minut - nie solimy! Różyczki brokuła gotujemy kilka minut do miękkości - nie solimy!. Ugotowaną kaszę odsączamy i mieszamy ze wszystkimi warzywami. Wykładamy potrawkę na talerz i na wierzch kładziemy serek wiejski, może być wymieszany z ulubionymi ziołami:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation