Kuchnia

Obiadowo

kuchnia na obcasach: Kotlety mielone z kolorową papryką

Składniki:
500 g mięsa mielonego
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
1 mała czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól morska
pieprz czarny świeżo mielony
2 szczypty chili lub suszonych płatków chili - przepis tutaj
płaska łyżeczka słodkiej mielonej paprki
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
Cebulę obieramy i kroimy również w kosteczkę.
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, drobno posiekany czosnek, jajko, bułkę tartą, posiekany koperek i natkę pietruszki oraz przyprawy.
Wyrabiamy dokładnie masę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z masy formujemy niewielkie kotleciki.
Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!


Read more: http://kuchnianaobcasach.blogspot.com/2014/03/kotlety-mielone-z-kolorowa-papryka.html#ixzz2xZdgyLYZ
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation